Україна святкує 26-рік Незалежності. Ексклюзивний репортаж zakarpatpost.net із головної площі країни

Журналісти сайту zakarpatpost.net та газети «НЕДІЛЯ»  уже декілька днів перебувають у столиці України і стежать за подіями, що відбуваються в Києві.

Тому наші читачі мають унікальну можливість дізнатися з перших вуст, як проходить святкування головного державного свята – дня Незалежності України.

Сьогодні, 24 серпня, центральна вулиця столиці дуже велелюдна. На головній площі святкова, піднесена атмосфера.

Уже з самого ранку Хрещатиком ходять гості та кияни, одягнені у вишиванки, із прапорами. Майдан Незалежності гарно прибраний, його оздоблюють цікаві декорації.

Державних стягів довкола дуже багато.

По периметру Хрещатику вишикувані військові.

Наразі почався парад, якому передували п’ять репетицій, три з яких були проведені на злітно-посадковій смузі аеродрому Київського авіазаводу Авіант, а ще дві – в центрі Києва.

Його учасниками є більше 4 тисяч українських військовослужбовців, а також 10 іноземних підрозділів, 9 із яких представляють країни НАТО, та 11 міністрів оборони.
Музичний супровід свята забезпечують 500 музикантів зведеного оркестру.

У центрі Києва, на території від Майдану Незалежності й до Європейської площі, як раніше повідомляв  zakarpatpost.net, діє виставка військової техніки. Після закінчення урочистостей, 28 серпня, її буде досталено в зону АТО.

Учасниками святкування є близько 4,5 тисяч військовослужбовців – представників Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України.

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» та сайт zakarpatpost.net вітають читачів із 26-ю річницею Незалежності України. Бажаємо всім мирного неба над головами, успіхів, статків, процвітання, оптимізму та добробуту кожній закарпатській родині.

А ми й надалі знайомитимемо вас із подіями у державі  та в нашій області.