Закарпаття: лебеді прилетіли, лелеки полетіли

Лебедів ужгородці люблять і чекають на них щоразу, коли птахи кудись зникають.

Цього разу спочатку на Ужі з’явився один лебідь.

Які тільки версії не висували містяни.

Спостерігаючи за птахами на набережній, можна було почути від реальних до справді абсурдних гіпотез. Хтось запевняв, що то до столиці Закарпаття з Латориці перебрався мукачівський Шипунчик, хтось казав, що в Угорщині екологічна катастрофа, тож незабаром усі лебеді перелетять на Закарпаття, хтось – що  пернатий прилетів у розвідку і невдовзі приведе за собою хоч три десятки собі подібних.

Хоч 30 лебедів  поки що в Ужгород не прилетіли, однак зараз неподалік пам’ятнику Волошину плаває пара білоперих красенів. Ще двоє мешкають  на озері Кірпічка. Як місцеві мешканці, так і туристи уже взялися за звичну справу – підгодовування птахів. Тішить, що зараз хліба дають хліба дають їм менше.

Окремі рибаки щедро пригощають лебедів своїм уловом.

А тим часом пернаті і самі ловлять собі підводних мешканців та ділять територію з качками. Часом за їжу між ними виникають невеликі конфлікти.

Тим часом лелечині гнізда нещодавно спорожніли. Очевидно, інші улюбленці закарпатців полетіли на зимівлю, хоча ще кілька днів тому їх можна було побачити на полях. Напевно, розминали крила.

 zakarpatpost.net