Радянський перший дзвоник пролунав у школах області

У більшості населених пунктів Закарпаття, незважаючи на обурення громадськості, навчальний рік розпочався із виступів чиновників.

Не змогли собі наші можновладці відмовити у можливості пропіаритися перед батьками та вчителями.

Думку самих винуватців свята – дітей взагалі ніхто не враховував.

Тим часом журналіст zakarpatpost.net поспілкувався на лінійках як із педагогічними колективами, так і з присутніми на урочистостях батьками та з самими учнями. На запитання, чи цікаво слухати виступи гостей-високопосадовців  лише один хлопчик відповів, що так, і то з переляку, коли побачив фотоапарат. Усі інші не тільки  висловилися проти того, аби таких візитерів більше не запрошували, а й категорично не слухали виступи.

«Кожен рік одне й те ж, – наголосив семикласник Василько. – Вони говорять самі з собою».

«На лінійці й без того нудно, – запевнила пані Світлана, мама восьмикласниці. – Радянський Союз. Пригадую свої шкільні роки. Нічого не змінилося. Тільки директор інший».

«Краще б дали нам від себе відпочити. Учні не мають бажання слухати високі тези. Доводиться заспокоювати школярів.  Та я й сама проти того, щоб школу перетворювати на сцену для виступів можновладців»,- зізналася вчителька Богдана Петрівна.

Але й це ще не все. Звісно,у більшості освітніх установ випускники одягнули гарні вишиванки, але в деяких школах одинацятикласники  з’явилися на свято у радянських формах.

Звісно, вони трохи змінені, але все одно від білих фартухів віє совєтами.

У будь-якому разі першовереневі лінійки закінчилися.

zakarpatpost.net вітає вчителів та учнів із початком  навчального року. Бажаємо всім витримки, терпіння та високих результатів успішності, процвітання та хорошого настрою.

zakarpatpost.net