Сьогодні угода про асоціацію між Україною та ЄС почала діяти у повному обсязі

1 вересня у повному обсязі почала діяти угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Вітаю усіх українців з новою віхою нашого шляху до ЄС! Сьогодні в повному обсязі набуває чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС. Це – надзвичайно важливий етап двосторонніх стосунків», — підкреслив прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман зазначив, що економічна частина Угоди щодо зони вільної торгівлі між Україною й Європейським Союзом діє вже понад півтора року. За його словами, за цей час ЄС став головний торговельним партнером нашої країни, пише dyvys.info.

«Наразі торгівля з країнами ЄС складає 41,1% від загального обсягу зовнішньої торгівлі товарами, а за перше півріччя 2017 року експорт товарів та послуг до ЄС зріс на 22,8% порівняно з аналогічним періодом 2016 року та склав $9,4 млрд», — зазначив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Угода про асоціацію була підписана у два етапи: політична частина угоди — 21 березня 2014 року, економічна — 27 червня 2014 року.

У вересні 2014 року Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду. Проте процес ратифікації Угоди було завершено лише влітку цього року.

zakarpatpost.net