На фестивалі «Karpaty Fest» у Мукачеві покажуть виставу Гната Хоткевича «Гуцульський рік»

На запрошення Представництва транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, Коломийський драмтеатр виступить на фестивалі «Карпати Фест».

 

Актори театру ім.І.Озаркевича представлять гостям виставу «Гуцульський рік», з якою виступали на найбільшому світовому мистецькому форумі – Единбургському міжнародному театральному фестивалі «Фріндж» (Единбург, Шотландія).

Ось який відгук про виставу написала у газеті The Herald театральний критик Мері Бреннан (Великобританія): «Весь зміст «Гуцульського року», який показав український театр, безперечно у кольорі, орнаменті кожного костюма, в доборі характерів героїв, в їх жестах і рухах. Візуально, для нас, це дійство – яскраво поетичне… В «Гуцульському році» магічну дію надають вишиті багатства одягу, які носили мешканці села, кожний аспект їхнього повсякденного життя… Свята, похорони, весілля, що відбуваються у році пов’язують громаду разом».

«Карпати Фест»проходитиме 15-16 вересня у замку «Паланок».

Ідея фестивалю – промоція культурної спадщини прикордонних регіонів. Фестиваль об’єднає танцювальні, співочі, театральні колективи а також митців і ремісників з трьох країн.

Також буде представлено кращий досвід Програми Польща-Білорусь-Україна у перспективі 2007-2013 та нові можливості у рамках нової Програми до 2020 року.

Михайло НОСАzakarpatpost.net