Директор медичного коледжу з Хуста, якого затримали на хабарі, повернувся на роботу

Про це заявив правозахисник Роман Келемен.

За його словами, незважаючи на те, що очільнику навчального закладу пред’явлено звинувачення у вчиненні  службового злочину, за який «світить» покарання у вигляді позбавлення волі на строк від  п’яти до десяти років із правом обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, не просто  продовжує працювати, а й далі керує колективом коледжу.

Нагадаємо, що керівника Закарпатського базового державного медичного коледжу, що в Хусті, затримали під час одержання хабара в розмірі 1000 доларів США.

Як повідомила zakarpatpost.net прес-служба прокуратури Закарпатської області, в ході досудового розслідування було встановлено, що вказану суму неправомірної вигоди директор навчального закладу вимагав та отримав від місцевого мешканця за сприяння, з використанням свого службового становища, у вирішенні питання про зарахування абітурієнтки на навчання у очолюваний ним ВНЗ.

Однак після інциденту директор відправився прямо в реанімаційне відділення Хустської райлікарні на лікування, оскільки заявив, що йому погано.

Тим часом 1 вересня прокуратура Закарпаття направила до Хустського районного суду обвинувальний акт по цій справі, але, як наголошує пан Роман, станом на 5 вересня, лист до суду так і не дійшов.

А тим часом директор повністю одужав і за словами Романа Келемена, «їздить на своєму «Мерседесі» вже геть здоровий і рветься керувати».

Утім у прес-службі прокуратури запевнюють, що справа таки дійде до суду та директора медколеджу все ж судитимуть за хабарництво.

zakarpatpost.net