За якої умови може знизитися ціна на газ?

За словами прем’єр-міністра, ціни значно знизяться після збільшення нашою країною видобутку «блакитного» палива до рівня самозабезпечення.

Ціни на природний газ значно знизяться після збільшення Україною видобутку «блакитного» палива до рівня самозабезпечення країни, чого вдасться досягти до 2020 року. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, пише  УНІАН.

«Тоді, коли ми станемо країною, яка зможе сама забезпечити свої потреби. У 2020 році ми зможемо перейти до зовсім іншого формування ціни на український газ. Він стане значно дешевшим, ніж зараз. Він стане дешевшим не на місяць і не на два, а раз і назавжди», – сказав він, додавши, що Україна зможе до 2020 року вийти на такий рівень видобутку газу, який дозволить покрити потреби комунальної теплоенергетики та населення.

«Це дозволить врегулювати цінову політику і зробити ціни дешевшими. Це вже буде системно, на десятиліття вперед. Ми будемо повністю незалежні у питанні забезпечення газом комунальної теплоенергетики та населення», – зазначив Гройсман.

zakarpatpost.net