Чи можна вірити? Підвищення «мінімалки» не прискорить зростання цін – Нацбанк

За словами заступника голови відомства, підвищення мінімальної заробітної плати в тих межах, які озвучив Мінфін, не створить істотного тиску на інфляцію.Передбачене проектом державного бюджету на 2018 рік підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати до 3 723 гривень не спровокує прискорення інфляції, вважає заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

«Підвищення мінімальної заробітної плати в тих межах, які озвучив Мінфін, не створить істотного тиску на наші прогнози й на інфляцію», – сказала Рожкова журналістам.

Вона нагадала, що підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3,2 тис. грн не мало істотного впливу на показник інфляції, передає УНІАН.

Крім того, Рожкова зазначила, що прискорення інфляції в серпні в річному вираженні пов’язано з тимчасовими сезонними, а не фундаментальними факторами. Як повідомляв УНІАН, міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що проект державного бюджету України на 2018 рік передбачає підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати до 3 723 грн.

 zakarpatpost.net