Зірці фехтуваня з Ужгорода Анатолію Герею нарешті придбають довгообіцяну квартиру

Як раніше повідомляв,zakarpatpost.net, топовий український шпажист й один із зіркових фехтувальників у світі, багаторазовий призер чемпіонатів світу та Європи Анатолій Герей уже давно чекає на квартиру в Ужгороді.

Отже, незабаром він її таки отримає. Її йому придбають за кошти обласного бюджету.

За інформацією прес-служби Закарпатської обласної ради, Міністерство молоді та спорту України раніше вже клопотало щодо вирішення питання покращення житлово-побутових умов багаторазовому призеру чемпіонатів світу та Європи, члену Національної збірної команди України на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), заслуженому майстру спорту України з фехтування Герею Анатолію Анатолійовичу.

“На даний час Анатолій Герей проживає із членами родини у помешканні із житловою площею 29 м.кв. та перебуває на квартирному обліку виконавчого комітету Ужгородської міськради.
Видатки, що спрямовуватимуться на придбання житла Герею А.А., здійснюватимуться за рахунок та у межах коштів передбачених в обласному бюджеті на реалізацію заходів Програми розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року, у частині „Поліпшення житлово-побутових умов шляхом придбання житла учасникам Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, призерам Чемпіонатів та Кубків Світу та Європи – членам національних збірних команд України, провідним спортсменам і фахівцям”.

Так, згідно з Програмою у 2017 році на виконання зазначеного вище завдання передбачено 800,0 тис. гривень. Ця сума є достатньою для його реалізації, включаючи видатки, пов’язані із оформленням необхідних процедур і не потребує додаткових витрат.

Реалізація проекту спрямоване на соціальну підтримку найкращих спортсменів Закарпаття та розглядається як стимулюючий приклад, що сприятиме посиленню мотивації спортсменів Закарпаття на досягнення високих спортивних результатів, популяризацію і піднесення спортивного авторитету краю, як на Всеукраїнській так і на міжнародній спортивних аренах”, – йдеться у повідомленні.

zakarpatpost.net