В Ужгороді відкрилася виставка рахівського митця «Життя іде…»

Сьогодні у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка талановитого майстра пензля із Рахова Павла Марінця «Життя іде…».

На розсуд широкого загалу митець представив різнопланові роботи. У його доробку як мальовничі пейзажі, так і реалістичні портрети та натюрморти, інсталяція.

«Я люблю свій рідний край, люблю людей, люблю казкові гори та полонини. Відтворюю на полотні те, чим живу, чим багата наша Закарпатська земля»,- розповів газеті «Наш Ужгород» художник.

Особливої уваги заслуговують ікони Павла. Окремі з них зроблені у техніці мозаїка.

Цікавиться майстер пензля не тільки живописом, але й минулим  нашого краю.

«Мені небайдужа етнографія рідної Гуцульщини. У цьому році моя авторська писанка взяла участь у VII Всеукраїнському фестивалі писанок від «Folk Ukraine» у Києві. Це – моя персональна виставка. Я презентував 47 робіт, із яких 20 – портретів», –  зізнався художник.

Виставку автор назвав саме «Життя іде», бо переконаний, що все довкола нас тече, змінюється і закарбувати мить можна лише за допомогою фотографії або твору мистецтва.

«Мене надихнула геніальна українська поетеса Ліна Костенко віршем «Життя іде… і все без коректур», – наголосив Павло Марінець.

За допомогою картин Павло намагався передати не лише зовнішність людей, але й їх емоції, характер, побут, світосприйняття.

Довідково

Павло Марінець народився в червні 1991 р. в с. Костилівка Рахівського району.

У 2010 р. закінчив Мукачівський торгівельно-економічний коледж із відзнакою, у 2012 – Львівську комерційну академію.

У 2016 році здобув ступінь спеціаліста у Закарпатському художньому інституті в Ужгороді за напрямом “Образотворче мистецтво” (спеціальність “Живопис”).

Ікони почав писати з 2012 року.

Першими роботами художника були “Богоматір” та “Спаситель”. У його творчому доробку іконостасні та церковні розписи в храмах Закарпаття та Чехії.

Учасник обласних та всеукраїнських виставок і пленерів у Коломиї, Ужгороді, Івано-Франківську, Києві, а також міжнародних пленерів (м. Борша, Румунія). Роботи митця представлені в книзі “Художники Закарпатської Гуцульщини” авторства Ю. Бендака та О. Масляника.

Роботи автора знаходяться у приватних колекціях України, Румунії, Білорусії, Росії, Словаччини та Чехії.

zakarpatpost.net