Батьки нарікають, що в закарпатських школах діти не мають підручників

Про факт відсутності підручників у школах міста Іршава, а в даному випадку ЗОШ №2 написав Василь Ревера у соцмережі “Facebook” – один з батьків. За його словами, у школі відсутні підручники для сьомого класу, а є тільки одна – російська мова.

“Думки шляхом до школи

На календарі 18 вересня. Навчальний процес в школах йде вже цілих 10 днів…..За ці 10 днів я не побачив ані в Фейсбуку ані де інде жодної згадки про ту катастрофічну ситуацію, яка склалася на данний час в школах, мінімум, району….Мова йде про підручники…так, саме про підручники. Батьки, чиї діти ходять до школи, напевно, вже зрозуміли, про що цей пост…..Правильно – підручників НЕМАЄ (від слова ВЗАГАЛІ). Було б смішно, якби не було так сумно – єдиний доступний підручник (у всякому випадку в 7 класі) – підручник з РОСІЙСЬКОЇ мови (мабуть – найважливіший предмет, якщо наш обласний та районний відділ освіти “героїчно” спромігся забезпечити хоча б один підручник з цієї “фундаментальної” дисципліни) Така ситуація, наскільки знаю, не тільки в моїй “альма матер” – Іршавській ЗОШ І-ІІІ ст №2 – а й по цілому району…Ні, звичайно я розумію – 21 століття, час продвинутих технологій, он в Японії взагалі підручників, кажуть, немає, сугубо навчальні планшети…Звичайно, я вдячний і міністерству освіти і Рай і ОблВНО, за те що вони влаштували нашим дітям “шматочок Японії”, але, на жаль, все ж ми не в Японії (вибачте, де ми зараз – називається по іншому). Що саме характерне – жоден із освітян, з яким я мав розмову, або моя дружина, або знайомий, жоден із працівників освіти не зміг сказати щось конкретне на питання “Де підручники, коли будуть, хто винний і що робить?” Мало того, знаю що на ці цілі гроші були виділені. Другий характерний факт – жоден із наших громадських діячів, активістів, депутатів не звернув на це увагу, хоча більшість про це знають…Не той формат? Піару не вийде? Дійсно – діти точно “дякую” не скажуть, батьки уваги не звернуть – дали той дали…На питання “де підручники” деякі освітяни (звичайно – неформально) відповідали – “Можете, то купіть собі”. Я то зможу, ще дехто зможе…..але є багато таких родин, які собі не те що планшет або ноутбук мають змогу купити (так, так, зараз діти роблять ДЗ по підручниках, завантажених в інтернеті, про якість ТАКОЇ освіти можете догадатися), але немають змоги купити саме необхідне до школи, а ці підручники і подавно….То що робити? Чому на даний час жоден із депутатів не звернув на це увагу? Не направив жодного запиту до відповідних посадових осіб стосовно цієї ситуації? Я розумію – підручники – не земельні питання чи ще щось інше, тут ані гешефту ані слави….але це питання є важливішим аніж питання піару чи ще чогось – це моє і ваше майбутнє….

З повагою

P.S. Надіюсь, цей пост не буде “криком в пустелі” і наші народні обранці, дехто з яких в розмові називають свій титул “районний депутат” через губу і не з меншою пихатістю чим “царь, просто царь”, звернуть на цю ситуацію свій “взор с Олімпа” і соблаговолять підняти (пардон) дупу і щось вирішити або прояснити…Дирекція шкіл – теж “молодці” – могли б і якісь загальні батьківські збори провести, на яких би розяснили, що, чому і коли…” – написав батько, йдеться на z-group.info.

zakarpatpost.net