Серед впливових людей Закарпаття – Москаль, Бровді, Балога і владика Мілан

Газета «НЕДІЛЯ» оприлюднила список ста впливових закарпатців.
Так перші місця у різних номінаціях посіли: бізнесмен та меценат Роберт Бровді, голова ОДА Геннадій Москаль, народний депутат Віктор Балога, фотохудожник Оксана Ващук, єпископ греко-католицької єпархії Мілан, ректор УжНУ Володимир Смоланка, бізнесмен Алекс Ровт.

Впливові закарпатці представлені у рубриках – знаковість, харизма, авторитет, інтелект, креативність, духовність, стабільність.

У передмові укладачів рейтингу, зокрема, зазначено: «Cписок людей, що так чи інакше з’являються у публічному просторі Закарпаття, оновлюється, будемо відвертими, доволі мляво. Можна говорити про зміну (розширення чи звуження) «ареалу» їх впливовості, проте кілька десятків прізвищ неодмінно входять до сотні найзнаковіших роками поспіль.

Звичайно, є і рекордсмени – завсідники, без яких рейтинг впливових уже не уявляється. Однак, щороку вдається знайти і згадати «новачків» – тих, хто збурив соціум гарним вчинком, гучною заявою чи просто власним життям…

Так що ж таке «впливова людина»? І яким набором критеріїв має володіти? Свій список ми склали, виходячи з власного досвіду і, сподіваємося, здорового глузду, не оминувши ані інтелекту, ані моральних якостей. Його, без претензій на повну об’єктивність, і пропонуємо увазі читача.

Ця впливова колода гучних (і не надто) імен складена для того, аби ми не оминали і пам’ятали своїх земляків, які, власне, і творять щоденно історію краю і країни. Наступного року сподіваємося перетасувати її знову. Хто знає, можливо нинішні «королі» втратять свої корони, а «валети» здійснять справжній прорив до вершини «тузів».

Придбати видання «Впливові люди Закарпаття» можна в кіосках преси, Головпоштамті м. Ужгорода, редакції газети за тел: (050) 222-50-50.

zakarpatpost.net