В Укравтодорі сказали, коли в Україні з’являться хороші дороги

2017 року всі ремонти доріг проводяться з гарантією мінімум 5 років. Також ввели перевірки двічі на рік. Виявлені недоліки та дефекти підрядник повинен усунути.

Про це в інтерв’ю Українській правді розповів виконуючий обов’язки керівника “Укравтодору” Славомір Новак.

“Змінили систему контролю якості в Україні. На сьогоднішній день маємо чотири рівні. Перший – технагляд на рівні обласної служби. На будівельному майданчику завжди повинен бути інженер, який контролює хід робіт. Другий рівень – створили спеціальну організацію, яка відповідає за контроль якості. Це підприємство підпорядковується безпосередньо Укравтодору. І я можу їм сказати, де сьогодні провести перевірку”, – каже Славомір Новак.

Третій рівень – це незалежний нагляд FIDIC.

“Він повинен відповідати тільки за масштабні інвестиції, бо є дуже дорогим. Вартість технагляду FIDIC становить від 3 до 5% вартості робіт. Поки що грошей на фінансування цього проекту нема”, – додав виконуючий обов’язки керівника “Укравтодору”.

Новак закликав громадян активніше долучатися до контролю якості ремонту доріг.

“Щодня отримуємо багато звернень від громадян, які надсилають нам відео та фото випадків, де є порушення при виконанні робіт. Одразу реагуємо, беремо на контроль. Українці відчують реальні зміни через 4-7 років”, – говорить Славомір Новак.

zakarpatpost.net