Вечори сварок. Мама школярки виступила проти домашніх завдань і збурила соцмережу

 Олена Скачко, яка є мамою восьмикласниці, написала у Facebook пост про те, що вона втомлюється від домашніх завдань, які отримує її донька у школі.

Мама написала про те, що вона втомлюється від домашніх завдань, які отримує її донька у школі. Фото karelnoppe/Depositphotos

Я не хочу вечорами робити з дитиною уроки. І дочка моя сама вечорами теж не хоче їх робити. А іншого часу у нас немає.

Сучасне життя таке, що майже кожна дитина після уроків (а їх 7-8!) Кудись йде – на секції, гуртки, додаткові заняття, у профільні школи, пише УП. Життя. З урахуванням навантаження батьків, міського трафіка тощо. Більшість збираються вдома ввечері.

Ми, як правило, не раніше 20-00. Втомлені. З бажанням елементарно поспілкуватися, повечеряти, підготується до завтрашнього дня. І навіть – гріх який – подивитися кіно або почитати книгу. Але ні, потрібно робити домашнє завдання. Інакше завтра знову в щоденнику буде запис “не готова до уроку”, а я буду страждати від комплексу материнської провини“, – написала Олена.

Жінка навіть назвала себе “поганою мамою” і зізналася, що вона надто втомлюється, щоб щовечора контролювати свою доньку.

Допис мами у соцмережі вподобали понад 19 тисяч користувачів, понад 7 тисяч його поширили.

Багато батьків погоджуються з авторкою, що потрібно відмінити домашні завдання, однак є й ті, які категорично з нею не згодні.

Реакція на пост була такою бурхливою, що Олена навіть зібрала коментарі противників її пропозицій у окремий пост.

zakarpatpost.net