На Закарпатті з’явилися велетенські павуки

Тривожні сигнали поступають із різних куточків області.

Краяни скаржаться що як на городах у приватному секторі, так і в квартирах останнім часом почали з’являтися павуки більші за середній розмір.

«Раніше таких великих бачила лише в телевізорі, – каже ужгородка  Руслана Смик. – Тепер у мене на балконі поселився з десяток гігантів. Вбити їх шкодую, а зняти й викинути боюсь. Але щось робити доведеться, бо боюся, що заповзуть у кімнату».

Мукачівка Лариса Ботюк також нарікає, що в неї живуть павуки-велетні.

«Одного побачила на стелі. Вбила. За кілька днів ще більшого знайшла у ванній. Також розправилася з ним. А вчора вранці відчула різкий біль у руці. Відчуття такі, ніби оса вжалила. Дивлюся. А там – павучище. Рука почервоніла, трохи розпухла. Проте більше ніяких симптомів не було. А от павук втік. І не знаю, де його зараз шукати, розповіла жінка.

А в мешканки  Хустщини Ірини Олос павуки окупували сарай.

«Захожу туди рідко, але тепер холодно, хотіла взяти сокиру і трохи дров наколоти, аби розтопити кахельну пічку. Дивлюсь, а на стінах, у кутках, довкола реманенту павутина, із якої на мене дивляться десятки павуків, які б зайняли половину моєї долоні. Це якісь не закарпатські істоти. Мені від них страшно.

За словами біолога Анастасії Михайлюк, страшитись від членистоногих не варто, то звичайні хрестовики, дуже поширені в нашій області. Просто через погодні умови вони трохи зазнали мутації і в цьому році наросли більше, ніж  зазвичай.

Дійсно, якщо брати до уваги холодну весну, дощове літо, цвітіння дерев у вересні, то стає зрозуміло, чому звичайні павуки перетворилися на гігантів і наганяють жах на закарпатців.

zakarpatpost.net