Ветеран 128-ї бригади про Ігри Нескорених та принца Гаррі

Вадим Свириденко — військовий фельдшер, солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни 2014—2017. Уповноважений Президента з питань реабілітації учасників АТО.Як військовий медик, брав участь у боях за Щастя та Дебальцеве в складі 128-ї бригади.

Незважаючи на те, що українська збірна була однією з найменших (наприклад, Канаду представляли 90 бійців), наші учасники виграли 14 медалей: 8 золотих, 3 срібних, 3 бронзових.

Наші бійці гідно показали країну на міжнародній спортивній арені, пише НВ.

Національний відбір в команду Ігор Нескорених пройшов за підтримки Міністерства оборони та телеканалу СТБ. 15 осіб основного складу і 15 осіб резервного разом з тренерами і супроводом вчора повернулися з Торонто. В аеропорту Бориспіль героїв зустрічали рідні, близькі, журналісти і просто українці, які прийшли підтримати свою команду. Модератором зустрічі був Ігор Кондратюк, який весь минулий тиждень вів студію «Інвіктус» на телеканалі СТБ, саме він розповідав глядачам про хід подій, про перемоги героїв і їх історії.

Призери змагань:

Сергій Торчинський – бронзовий призер в штовханні ядра.

Олег Зимніков – золото в бігу на 1500 метрів.

Олександр Ткаченко – срібло в бігу на 400 метрів.

Василь Пашкевич – золото в пауерліфтингу.

Олександр Писаренко – золото у веслуванні на тренажерах.

Павло Мамонтов – бронза у веслуванні на тренажерах.

Вадим Свириденко – бронза у веслуванні на тренажерах. Вадим йшов другим, але під час змагань, за 20 секунд до фіналу, у Вадима відірвався протез руки і «догрібав» до перемоги він однією рукою.

Роман Панченко – золото в стрільбі з лука.

Дмитро Сидорук – срібло у стрільбі з лука.

Катерина Михайлова, Роман Панченко, Валерій Рак – срібло в командній стрільбі з лука.

Павло Будаєвський – 4 золота в плаванні: 50м вільним стилем, 50м на спині, 50м брасом і на доріжці 100м вільним стилем.

“Секрет успіху? Багато тренувань. Їх ніхто не бачив, вони проходили в сірих стінах басейну», – коментує абсолютний чемпіон Павло Будаєвський, який приніс українській збірній чотири золоті медалі.

«Те, що будуть 4 медалі, я був упевнений. Але те, що всі вони будуть золотими – я не очікував », – коментує тренер Павла, чемпіон світу з плавання Валерій Димо.

В аеропорту всі учасники ділилися з рідними і близькими своїми переживаннями та емоціями, а їх було багато! «Дивна річ: прийшов на відбір як бігун, пройшов по велоспорту на шосе і по ньому тренувався, медаль отримав у веслуванні на тренажерах. Життя дивна штука!», – сміється бронзовий чемпіон Павло Мамонтов.

«На врученні медалей принц Гаррі мені сказав, що українська команда найфантастичніша і найкрутіша», – прокоментував Вадим Свириденко. Всім було цікаво, що ж принц Гаррі сказав Вадиму при врученні медалей. Саме біля нього організатор Ігор затримався найдовше.

Ми ще раз вітаємо переможців і всю 30-ку, яка з лютого посилено боролася за те, щоб гідно представити Україну в Торонто і показати приклад іншим бійцям, що не потрібно опускати руки і здаватися.

zakarpatpost.net