АНОНС. Як ужгородська Бігар Морішка зцілює людей

До редакції нашого видання надійшов лист від колишньої ужгородки, яка вже багато років проживає за кордоном. Жінка повідомила про унікальну криницю, за допомогою якої свого часу вона вилікувалася від смертельно-небезпечної хвороби.

Друкуємо його без змін.

«Я дуже давно не живу в Ужгороді, тому забула, як зветься провулочок, який веде з вулиці Богдана Хмельницького на гору. Там ще в 60-х роках була криничка, яку місцеві по-мадьярськи називали Bigar Mariska. Moжете спитати у старих людей на цій вулиці, вони точно знають. Так ось… у цій криничці була вода, якою лікували різні запалення. Як казала моя прабабка, вона там набирала воду в 1942 році, щоб вилікувати мене від стафілококової інфекції, якою заразили мене в пологовому будинку на вул. Капушанській. До сьогодні у мене на спині дві дірки, де прорвався гнійник. Не було другого спасіння, бо в той час ще не знали про антибіотики. Декілька діток, які народились разом зі мною, померли. Ось чому я пам’ятаю досі про цю криничку», – написала пані Марта.

Обкладинка свіжого номера газети «Поради здоров’я»

Що ж, вирушаємо на пошуки диво-криниці.

Ідемо вулицею Берчені. Знаходимо перший поворот наліво. Питаємо хлопця, що йде назустріч.  Ні про яку криницю він не чув. Розуміємо, що слід питати старших людей. Доходимо до кінця провулку. Жодних признаків водойми не знаходимо.

Рухаємося далі.

Інспектуємо другий поворот. На жаль, також марно.

Надії знайти цілющу водойму потроху розсіюються. Невже криниці більше немає? Або на її місці давно звели будинок?

Продовження історії читайте у свіжому номері газети «Поради здоров’я».

У продажу з 6 жовтня.

zakarpatpost.net