В Ужгороді висадили півтори тисячі квітів, що вважаються символом Японії

Півтори тисячі кущів хризантем різних кольорів висадили в Ужгороді – на площах Шандора Петефі, Народній, Поштовій, Дружби народів, Богдана Хмельницького, на вулиці Собранецькій.

Про це повідомила Ужгородська міська рада.

Слід зазнпачити, що хризантеми родом з Китаю, де їх почали вирощувати задовго до нашої ери. Другою батьківщиною цих прекрасних квітів по праву може називатися Японія. Хризантема потрапила в країну висхідного сонця в 4 столітті, і позначається таким же ієрогліфом, як і сонце, від якого, як стверджує місцева легенда, бере рід японський народ. Згодом хризантема стала національним символом Японії. Її зображення зустрічається на національному гербі, фарфорових виробах, монетах. Найбільш почесним орденом у Японії вважається саме «Орден Хризантеми». Японський народ сприймає

А в Ужгороді ці осінні квіти цвістимуть до морозів, а відтак на їх місце та на інших квітниках висадять близько 15 тисяч цибулин тюльпанів, котрі прикрасять місто різними барвами навесні.

На багатьох локаціях Ужгород зараз прикрашають і літні квіти, яким сприяє ще тепла погода – бегонії, петунії, троянди, ротики та інші.

zakarpatpost.net