Чому чоловік недолюблює містичного кота закарпатки

Була в моє подруги така історія. Мала вона, отже, вдома кота. Такого пихатого, розкішного, величезного кота, який буває тільки в дуже добрих господинь, як моя Світлана. Завжди нагодований, завжди вдоволений і спокійний, він був справжнім членом родини.  

І завжди вона з отим котом говорила, коли залишалася вдома сама. От готує щось, наприклад, і говорить із Мурчиком. А він на неї своїми гарними очима дивиться і дивується – яка є у нього розумна господиня. Білизну прасує, а тим часом котові про все своє життя розповідає. Огірки на зиму засолює, кіт теж стоїть на порозі і обертає тими своїми мудрими очима, уважно слухає, пише «Екстра Закарпаття».

Ну, й того дня вона пришла додому, запустила кота з вулиці в квартиру. І говорить до нього:

  • Я так і знала, що ти весь день волочився. І яка кішечка цього разу в тебе з’явилася? Тільки не виправдовуйся, що ти чемний. Он сусідка розказувала, що ти виробляв останнім часом. Ні, я не ревнує, ти що. Життя є життям. Але, знаєш, щось зовсім не подобається мені твоя поведінка останнім часом.

І от із квартири раптом виходить Світланин чоловік – Федір. Він із роботи раніше прийшов, бо в них електрику відключили.

І бачить Світлана, що чоловік у великій напрузі. Починає бурмотіти, вибачатися, що це неправда. Що не треба слухати всяких заздрісних жінок. Що він любить тільки її, що вона найкраща в світі, всі його друзі так говорять. Тут до Світлани нарешті доходить, що запахло смаленим.

Обкладинка свіжого номера газети «Екстра Закарпаття».

І от так, мало-помалу, виник скандал на рівному місці. І затягнувся він надовго, чи не на півроку. Федір остаточно повернувся в лоно сім’ї. Ніякої там навіть рибалки. Ніяких випивок із друзями. Щоб Світлана, не дай Бог, чогось поганого не запідозрила. Бо вона така, що як рубане, то потім вже склеїти майже неможливо. Вона всі проблеми так вирішує. І потім до них більше не повертається. Хоча часто жалкує, що прийняла на гарчу руку необдумане рішення.

Так от, це якось залагодилося. Хоча з того часу Федір кота й недолюблює. Може штурхнути, коли господині дома немає. Кіт відповідає взаємністю. Знає йому в тапку нагидити або в черевики. Це вже який у нього настрій.

І з цього часу завжди подруга так чоловіка випробовує. Говорить із котом, а заодно транслює свої думки і для чоловіка. Таким чином вдалося  вибити приховані в заначці 500 гривень. Кіт, звичайно, людської мови не розуміє, але дивиться на господиню все тими ж захопленим очима.

Марія, Свалявський район, газета «Екстра Закарпаття», екслюзивно для zakarpatpost.net