Анджеліна Джолі стала продюсером мультфільму, створеним закарпаткою. ВІДЕО

Голівудська актриса Анджеліна Джолі стала продюсером мультфільму “Годувальниця”, котрий було знято за сценарієм закарпатки Аніти Дорон.

Прем’єра анімаційної стрічки відбулася нещодавно на відомому кінофестивалі у Торонто, на якому була і сама Джолі, передає Укрінформ з посиланням на Films.com.ua.

Зазначається, що сценарій фільму заснований на книзі канадської письменниці Дебори Елліс. Стрічка розповідає про життя дівчинки на ім’я Парван, яка живе під режимом талібів в Афганістані, і змушена видавати себе за хлопця, аби допомагати родині у той час, коли її батька несправедливо ув’язнили.

Варто відзначити, 42-річна Аніта Дорон народилася у Берегові, на Закарпатті. Нині вона мешкає у Канаді й є режисером, сценаристом, продюсером, оператором та автором сценаріїв багатьох фільмів. Серед її робіт: “Менш благословенний” (2012) за романом канадського письменника Річарда Ван Кемпа, який отримав найвищі нагороди на кінофестивалях у Канаді. Українка також є автором інших стрічок “Кінець тиші” (2006), “Європа”, “Схід” (2010) та інших.

Відео: Cartoon Saloon

zakarpatpost.net