Ужгород на один день перетворився на місто натхнення

Ужгород – не лише місто кохання, але й натхнення. Днями вулиці міста  перетворилися на художній майданчик. Майбутні митці на площі Кирила і Мефодія малювали довколишні будівлі.

Андрій приїхав навчатись до столиці Закарпаття із Рахівщини.  Малює він із маленького, але серйозно захоплюється живописом шостий рік.

«У селі, звідки я родом, не було навіть художнього гуртка, не те що школи мистецтв. Батько в мене мисливець. Саме тематика полювання і допомогла мені зрозуміти, ким хочу стати. Я малював сцени мисливства та риболовлі. Це мені дуже імпонувало. Зараз до снаги більше архітектура. Малюю також шаржі», – розповідає хлопець.

На полотні в нього поступово вимальовується Хрестовоздвиженський собор. Споруда ніби оживає. Здається, що полотно  – то дзеркало, через яке можна поглянути на світ іншими очима.

Інший початкуючий майстер пензля  Олександр зображує будівлю на проспекті. За його словами, найчастіше працює над портретами на натюрмортами.

«Зараз мені 19. Малюю з десяти років. Найчастіше олійною технікою, подобається ще акварель», – стверджує він.

Із кожним штрихом картина набуває довершенішого вигляду.

За такою роботою приємно і цікаво спостерігати. Цей процес  схожий на якусь магію… коли на білому полотні народжується те, що є безсмертним.

Тому надзвичайно тішить, що Закарпаття справді – край унікальний та багатий на самородків, що в нас дійсно багато творчих людей, що молоді обдаровані митці поступово формують нову генерацію сучасного  закарпатського живопису.

zakarpatpost.net