Учені довели, що прибирання продовжує життя

750 хвилин енергійної пішої ходьби на тиждень знижують ризик не дожити до старості на 36%

Учені проаналізували дані, які стосуються 30 тисяч жителів 17 дуже різних за рівнем розвитку і добробуту країн світу (Канади, Швеції, ОАЕ, Аргентини, Бразилії, Чилі, Польщі, Туреччини, Малайзії, Південної Африки, Китаю, Колумбії, Ірану, Бангладеш, Індії, Пакистану і Зімбабве). Вік учасників дослідження, які проживають як у містах, так і у сільській місцевості, коливається від 35 до 70 років. Інформацію про рівень їхньої фізичної активності і стану здоров’я збирали упродовж семи років, пише Погляд.

Аналіз отриманої інформації показав, що 150 хвилин будь-якої фізичної активності на тиждень (трохи більше 20 хвилин на день) приводять до зниження ризику ранньої смерті на 28%, а ризику розвитку хвороб серця і судин – на 20%. При цьому межі не існує – що більше людина фізично активна, то ліпше. Наприклад, 750 хвилин енергійної пішої ходьби на тиждень (понад півтора години на день) знижують ризик не дожити до старості на 36%. Як показали результати дослідження, лише 3% учасників досягали настільки високого рівня фізичної активності з допомогою занять у спортзалі. У більшості ж найбільш фізично активних учасників просто життя передбачало щоденні навантаження – повсякденні справи у хаті чи в саду, робота, дорога до неї і додому і так далі.

«Ходити в спортзал – це, звичайно, здорово, але далеко не у всіх є для цього можливості. Якщо ви щодня займаєтеся прибиранням чи ходите на роботу пішки, то також приносите користь своєму здоров’ю», – відзначив головний автор дослідження Скотт Лір .

zakarpatpost.net

image description