На кладовищі на Капушанській живуть чотирилапі примари

Кладовище на Капушанській незважаючи на те, що знаходиться в середмісті, дуже захаращене. Крім поламаних хрестів, там є й чимало поламаних дерев. На могилах можна побачити гілки замість вінків.

Прямо від входу вглиб цвинтарю неспішно прямує чорна кішка. Виглядає вона досить  таємниче і раптом зникає. Замість неї на хресті сидить сірий кіт. Гріється під променями осіннього сонця і зовсім не звертає увагу на людей.

Через цвинтар із поліетиленовим пакетом у руках прямує літній чоловік. Він поспішає, видно, таким чином просто вирішив скоротити собі дорогу. Довкола – більше ні душі.  Лише на вершинах сосен чути якихось птахів.

На одній із могил із шишок викладено хрест. Це тішить, хтось тут таки був. Проте неподалік – досить велике звалище. На одному з кущів висять штани, неподалік – черевики.

Складається враження, що ночами тут переодягаються  покійники. Хоча насправді  хтось викинув тут власний непотріб. Але ж чому… чому не в спеціальний контейнер, а приніс у місце вічного спокою? Періодично територію прибирає місцевий священик разом з волонтерами.

Проте чомусь одні наводять лад, а інші – смітять.

Аби на кладовищі не було безладу, там потрібні камери. На записах правоохоронці могли б побачити багато дуже цікавого.

Адже поки бодай кількох сміттярів не притягнуть до відповідальності, ситуація не зміниться. Лише штрафи і громадські роботи можуть змусити наших краян дбати як про довкілля, так і про рідне місто.

zakarpatpost.net