Вулиця Толстого в Ужгороді перетворилася на великий базар

До 15 жовтня ужгородці мають останню нагоду цієї осені запастися сільгосппродукцією на ярмарку «Золота осінь».

На ярмарку можна придбати овочі та фрукти, м’ясо та м’ясопродукти, сир та бринзу, свіжу рибу, борошно-круп’яні вироби, мед, вино. Користуються попитом в ужгородців і саджанці винограду, фруктових дерев, кущі смородини, малини та квітів.

Одним з найголовніших плюсів подібних базарів мала б бути можливість закупити продукти за цінами, нижчими від ринкових (в середньому на 15-20%!).

Але, ярмарок став для багатьох ужгородських пенсіонерів екскурсією в осінній сонячний день, бо ціни традиційні для базарів: як на городину, крупи, так і тваринну продукцію та мед.

Опитані нами ужгородці кажуть, що ціни такі ж самі, як і на більшості ринків Ужгорода, зокрема на П’яному та районі Білочки. Продавці ж стверджують, що ціни від виробника, і без надцінок.

Отже, аби зробити запаси овочів на зиму – треба мати в кишені кругленьку суму. Тож, нижче нинішні ціни на ярмарку:

Картопля – від 4 до 6 гривень (кг.)

Капуста – 3 – 4 гривні (кг.)

Цибуля – 5 гривень (кг.)

Морква – 5 гривень (кг.)

Яблука – від 12 до 15 гривень (кг.)

Мед – від 150до 200 гривень за 1 літр.

Сир та бринза – від 100 до 150 гривень за кілограм

Ковбаса домашня – 220 гривень

Вино – від 70 до 100 гривень (літр)

Короп живий – від 55 гривень (1 кг)

Курка жива від 80 до 100 гривень

Баранина 80 гривень (1 кг)

Бограч – від 35 до 50 гривень (порція 300 гр.)

Шашлик – 30-35 гривень (100 гр.)

Картопля печена – 20 гривень (100 гр.)

У коментарях про роботу ярмарку, декілька відвідувачів ярмарку поскаржилися що працюють пункти харчування, а про пересувні вбиральні організатори зовсім забули. Але журналіст zakarpatpost.net таки знайшов туалет. Щоправда, вхід туди коштує 3 гривні і знаходиться він позаду драмтеарту, а це – досить далеко.

Ну, і звичайно, найбільше зауважень було від водіїв. Всі в один голос скаржилися на те, що місце для торгівлі вибрано зовсім не те, тому що поруч перекрита через ремонт площа Петефі, а ще в додачу і вулицю Толстого закрили. А патрульних, які б регулювали численні корки не було взагалі.

Водії нарікають, що ярмарку треба було проводити на набережних міста, або в Боздоському парку.

Ну а в ужгородців є ще час до неділі вечора прицінитися, і придбати потрібні продукти на ярмарці, яка працюватиме до пізнього вечора.

zakarpatpost.net