На Закарпатті чи не найгірші поїзди в Україні, а Укрзалізниця каже Москалю, що не можна віддавати всі вагони нашій області

ПАТ “Укрзалізниця” намагається рівномірно забезпечити усіх вантажовідправників рухомим складом і не робить суб’єктивних преференцій окремим регіонам.

Про це розповіли у прес-службі Укрзалізниці, коментуючи заяву голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля про зупинку дорожніх робіт в області через начебто відсутність вагонів і локомотивів, пише Укрінформ.

“Зважаючи на парк піввагонів, ПАТ “Укрзалізниця” робить все можливе для рівномірного забезпечення вантажовідправників рухомим складом. Окрім того, програма щодо відновлення автомобільних доріг триває і в інших областях держави. Тому пріоритет у забезпеченні рухомим складом, приміром, тільки Закарпатській області може призвести до зриву виконання загальнодержавної програми ремонту доріг в інших регіонах”, – йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що за 9 місяців 2017 року Укрзалізниця збільшила на 53,7% обсяги перевезень будівельних вантажів у Закарпатську область порівняно з аналогічним періодом минулого року. Так, за вказаний період цього року було відвантажено 6958 вагонів будівельних матеріалів.

Однак, за даними Укрзалізниці, вантажоотримувачі будівельних вантажів на регіональній філії “Львівська залізниця”, незважаючи на збільшення навантаження в 2017 році, погіршили вивантаження вагонів, особливо в першу половину доби. До того ж вивантаження уночі становить лише 5% від вивантаження за добу.

Окрім цього, у жовтні ПАТ “Укрзалізниця” на 15 локомотивів вже збільшила парк Львівської залізниці, повідомили в прес-службі.

Загалом, як зазначили у компанії, за 10 місяців цього року Укрзалізниця збільшила на 2208 вантажних вагонів власний робочий парк, який становить 63 521 одиницю. Робочий парк вантажних вагонів власності інших підприємств України збільшився за вказаний період на 5118 вагонів та становить 58 444 одиниці.

zakarpatpost.net

image description