Народився в сорочці: з тіла хлопчика хірурги витягли понад 300 осколків снаряда

Саша Сироватський постраждав від вибуху снаряда у зоні бойових дій. Наразі проходить курс реабілітації . Зранку – на процедури, вдень – на масаж, а до вечора – вільний час. Інтелектуальний відпочинок для підлітка не є нудним. Активні заняття довелося залишити в минулому – 2 роки тому через них ледь не позбувся життя.

«Ми не думали, що так буде. Ми пішли з другом гуляти на полігон, знайшли снаряд. Вирішили його розібрати, дістати порох і підпалити його. Потім – спалах – і я опинився в лікарні», – поділився хлопчик.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

В той день Саша втратив кращого друга. Сам опинився в реанімації. З тіла хлопчика хірурги витягли понад 300 дрібних осколків снаряда. І це не все. «У нього є осколок в легені. Хірурги вирішили його не чіпати», – розповіла лікар санаторію Тетяна Григоренко.

Коли підліток ще лежав без свідомості, до боротьби за його життя підключилися благодійники. Щоб допомогти таким, як Саша, була створена спеціальна програма «Реабілітація поранених дітей».

Курс відновлення хлопчик проходить вже вдруге. У минулому році йому лікували легеню в санаторії Запоріжжя. А в Слов’янську йому відновлювали  пошкоджені суглоби.

«Він отримав весь обсяг лікування, який йому був потрібний. Зроблено все для того, щоб надалі не було ніяких обмежень в його житті», – зазначила Тетяна Григоренко.

У санаторії про Сашу кажуть – народився в сорочці. У нього хороші перспективи повернутися до нормального життя.

На полігон недалеко від будинку хлопець більше ні ногою. І іншим радить бути обережними.

Допомогу в лікуванні та реабілітації отримали 80 дітей, які постраждали на Донбасі. У більшості випадків постраждалих підтримували з перших днів після трагедії. Кожна четверта дитина, яка отримала  осколкове поранення, без повноцінної реабілітації до нормального життя повернутися не може.

За матеріалами Донецьких новин