Чи здадуть ужгородські школи іспит на забезпечення учням протипожежної безпеки?

В Ужгороді після інциденту в ЗОШ №9, внаслідок  якого постраждало 13 дітей, перевірятимуть плани евакуації. Як повідомили газеті «Наш Ужгород» у міській раді, про це  проінформовано керівників усіх шкіл та садочків.

Тим часом заступник начальника відділу оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради Сергій Дмитрієв відзначив, що всі кроки з евакуації дітей, виклику фахівців, в учбовій установі, в якій було здійснено розпилювання небезпечної рідини з газового балончика,  були правильними та оперативними. Хоча  самі містяни нарікають на те, що через ремонтні роботи на площі Петефі до школи навіть не могла своєчасно під’їхати «Швидка».

Нагадаємо, що днями в ЗОШ №9 двоє підлітків принесли із собою до навчального закладу газовий балончик і виприснули небезпечну рідину. У результаті 11 учнів було госпіталізовано з діагнозом отруєння, ще двох до медичних закладів привели батьки. Учнів із лікарні виписали наступного ж ранку і їхньому здоров’ю нічого не загрожує.

За фактом  поліція порушила кримінальну справу.

16-літні підлітки, які підозрюються у хуліганстві пояснили, що принесли перцевий аерозоль до навчального закладу для того, щоб справити на однолітків враження.