Чи володіє Балога будинком Ротшильда

Ротшильди  — міжнародна династія підприємців, засновником якої є Маєр Амшель Ротшильд, що заснував банк в Франкфурт-на-Майні. Бізнес продовжили п’ять його синів, а потім — онуки.

Члени клану Ротшильдів досі відіграють важливу роль в європейському бізнесі. Главою лондонської гілки Ротшильдів нині є барон Натаніель Чарльз Джейкоб Ротшильд — прапраправнук Натана Маєра Ротшильда.

Народного депутата України Віктора Балогу в інтерв’ю програмі “Гордон” на телеканалі 112 Україна запитали, чи він насправді проживає у будинку мільярдера в Мукачеві,адже про це останнім часом шириться багато чуток.

– В Мукачеві до того часу, поки ми не стали складовою України, коли Друга світова війна закінчилася, було біля 50% євреїв. Знаменитим був равин Шапіро, і його родина зараз у Нью-Йорку, знаменита. Я, на жаль, таким не володію, тому що все, що я маю, я будував з нуля. І той будинок, який я маю в Мукачевому, я його будував на пустому полі. Але, якщо такі слухи ходять, мені від цього приємно, зазначив парламентарій.

Відтак на запитання, чи жив старший Ротшильд у Мукачеві Балога відповів:

– Ні. А з родичами Шапіро недавно, перебуваючи в Вашингтоні, я зустрічався. Мені приємно, що є зв’язок.