Site icon zakarpatpost.net

Ужгородські підприємці судитимуться за автозупинки з павільйонами

Днями на засіданні виконкому розглянули пропозиції про розміщення автобусних зупинок із торговими павільйонами.

Зокрема, йшлося про зупинку на площі Корятовича, на Гибоєдова біля центральної клінічної міської лікарні та на Підгірній біля хімічного факультету УжНУ.

А тим часом підприємці, які будували і облаштовували автобусні зупинки у місті протягом 2002 – 2010 років і втратили їх за рішенням виконавчого комітету, заявили, зі свого боку, про «віджим майна». За їхніми словами, виконком разом із департаментом міського господарства шляхом незаконних конкурсів на оренду комунального майна, зараз надає автобусні зупинки в оренду третім особам. Вони просять втрутитись у ситуацію, що склалась, представників правозахисних організацій.

«Ми за власні кошти  будували навіси, покриття, встановлювали лавиці, доглядали за майданчиками, вивозили сміття. За свої ж гроші освітлювали зупинки та утримували їх у належному стані. Діяли згідно з законом, попередньо уклавши договори на 10 років. Саме на такий термін нам надали  у тимчасове користування ділянки поруч із зупинками для розташування на них торгових павільйонів, – зазначила Олена Лалакулич. – До нашої діяльності претензій з боку влади ніколи не було. Проте, коли після закінчення строку ми мали подати заяви на встановлення плати за оренду ділянок, на яку маємо першочергове право, з’ясувалося, що на них уже претендують інші люди. А дехто з  нас, до речі, свого часу на впорядкування павільйонів брав кредити, які досі не повернув. Наразі мерія має нові проекти сучасних зупинок  у стилі хай-тек, але йдеться про інвестування в них понад 100 тисяч гривень. Знайти такі кошти нам складно».

Також ужгородка наголошує, що мерія вимагає платити підприємців не лише за оренду землі, але ще й за павільйони, а також пропонує реконструювати їх за фантастичні суми.

Тим часом ужгородська влада зауважує, що ще в липні оголосила про те, що в місті будуть встановлюватися нові автобусні зупинки, які повинні мати електронні табло і wi-fi. Тоді ж підприємців, які мали десятирічні угоди на оренду зупинок, попросили стати учасниками конкурсу. Це зробили не всі.

Отже, на сьогодні 14 підприємців готують позови до суду.

zakarpatpost.net

Exit mobile version