Мешканець Хустщини, що зґвалтував пенсіонерку, відсидить за ґратами майже сім років

Хустським районним судом повністю підтримано позицію прокуратури та обвинуваченого у вчиненні повторного зґвалтування засуджено до максимальної міри покарання.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

За словами першого заступника  керівника Хустської місцевої прокуратури Володимира Келемена, у ході проведення досудового розслідування та судового розгляду кримінального провадження встановлено та підтверджено фактами, що раніше судимий за вчинення особливо тяжкого злочину (зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки у вигляді смерті потерпілої) житель одного з населених пунктів Хустського району, після відбуття покарання знову вчинив ряд умисних злочинів, у тому числі і зґвалтування.

Як повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області, відбувши покарання зловмисник, повернувшись додому, використовував свою негативну репутацію та агресивну поведінку і залякував та тримав у психологічній напрузі місцевих мешканців. А наприкінці лютого 2017 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, використовуючи фізичне насильство, вступив з пенсіонеркою у статеві зносини. Враховуючи її похилий вік, привів потерпілу у безпорадній стан і спричинив їй тілесні ушкодження. Однак, довести свої злочинні дії до кінця не зміг, адже до будинку зайшов родич жінки.

Під час досудового розслідування чоловіку було оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Під час судового розгляду обвинувачуваний свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень категорично не визнавав, однак суд, безпосередньо дослідивши докази та оцінивши показання учасників кримінального провадження, повністю погодився з позицією прокуратури та визнав обвинуваченого винним, призначивши йому максимально можливе покарання у вигляді 6 років 8 місяців позбавлення волі.

zakarpatpost.net