Закарпатські митники розкрили незаконну оборудку з відмивання державних коштів за участю відомого на весь світ підприємства

Працівниками Закарпатської митниці на митному посту «Ужгород» припинено імпортування в Україну «п’ятиосьового оброблювального центру SYSTEM ROBOT AUTOMAZIONE моделі «HPLINE PLUS 28-120».

Як повідомили газеті «Наш Ужгород» в ДФС у Закарпатській області, високотехнологічна установка переміщувалась у розібраному стані чотирма вантажівками на митну територію України на адресу одного з провідних українських підприємств з розробки, виробництва, ремонту та сервісного обслуговування авіаційних газотурбінних двигунів для літаків та вертольотів.

Загальна вартість імпортованого товару становила 3 100 000 Євро. Під час огляду у працівників митниці виникли підозри і, як  виявилося, небезпідставні.

У документах було вказано неправдиві дані.

Експортований з території Євросоюзу товар оцінено в 947 320 євро.

Митники припускають, що державне підприємство намагалося застосувати схему використання бюджетних грошей не за призначенням, істотно завищивши вартість товарів, а кінцевою метою цієї оборудки взагалі могло бути виведення державних коштів за межі України.

zakarpatpost.net