Куди зникають покришки з Ужгородських люків?

Люки, а точніше – покришки з них давнє і болюче питання для Закарпаття. Шукачі металів постійно полюють на них, а пункти прийому ніхто не перевіряє та не контролює.

Тим часом перехожі постійно наражаються на небезпеку на дорозі, особливо в темну пору доби.

Як повідомили газеті «Наш Ужгород» у Водоканалі, у цьому році у столиці Закарпаття вкрали більше 100 покришок. Тільки протягом останніх двох тижнів було скоєно більше 40 подібних крадіжок.

«Впродовж трьох останніх діб поцупили 15 кришок люків. Найбільше злодії облюбували вулиці Швабську, Достоєвського, Жемайте, Легоцького, Станційну, Лермонтова, Грушевського та по проспект Свободи», – зазначили у  КП «Водоканал м. Ужгород.

Слід зазначити, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність і за крадіжки металевих покришок можна потрапити за ґрати на 12 років. Але фактично ніколи жодному злодію не було обрано таку жорстку міру покарання.

Тим часом Водоканал міг би вирішити проблему самостійно й раз і назавжди позбутися зайвих клопотів.

По-перше, на люки можна  встановити замки і ключі віддавати тільки своїм працівникам, аби всі, кому заманеться, не мали до них доступу.

По-друге, у багатьох містах України на люки встановлюють покришки із синтетичних полімерних матеріалів, а у Львові, наприклад, вони є справжніми витворами мистецтва і їх не крадуть.

У нас же із року в рік звикли боротися з повітряними млинами, говорити про викрадачів та шукати гроші на нові покришки…

zakarpatpost.net