Їй не страшна зима. У Мукачеві зацвіла золота сакура

У світі бувають унікальні люди, навіть унікальні тварини. А от у нас в Мукачеві, в самісінькому центрі міста росте унікальне дерево.

У чому його неповторність і несхожість на інші? От уже впродовж чотирьох років самотня  диво-сакура на площі Федорова між двома церквами  розквітає повторно в середині листопада, ніби кидаючи виклик законам природи, пише газета «Мукачево Express».

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «Мукачево Express» у Facebook

Вперше це дерево заквітувало восени у 2013 році, незадовго до початку Революції Гідності. І то було не декілька квіточок чи пуп`янків. Біля неї робили селфі, про неї писали в засобах масової інформації, її показували в телепередачах, до неї приводили групи туристів. А вона, не зважаючи на листопадове похолодання, буйно  квітувала, даруючи кожному, хто проходив поруч, напрочуд дивовижну картину: верхівка вже безлиста, кілька гілок іще зовсім зелені, кілька – вкриті пожовклим листям. А найголовніше диво – на фоні  зелені та позолоти щедрий та густий ніжно-рожевий цвіт.

Звичку розквітати восени дерево відтоді повторювало щороку в листопаді. Щоправда, так рясно, як в2013-му, більше не розквітало, однак і сьогодні, підійшовши до сакури і придивившись, можна знайти на її гілочках і декілька вже розквітлих бутонів, і грона пуп`янків, що ще тільки збираються квітнути.

Валентина ЖУК, газета «Мукачево Express, ексклюзивно для zakarpatpost.net