Нахабство закарпатських лісників! Журналістам перешкоджали знімати сюжет

Під час підготовки сюжету про  курорт «Свидовець» у Карпатах для «Радіо Свобода» у Лопухові лісівники перешкоджали журналісту Ірині Брезі та оператору Юрію Чудлаю.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Працівники лісгоспу кричали та погрожували розбити техніку.

Про це Ірина Бреза розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Конфлікт стався  під час роботи над сюжетом для «Радіо Свобода». Ми вирішили записати синхрони з активістами із Лопухова, які  виступають проти будівництва курорту. Піднялися для цього лісовою дорогою в гори… За кілька хвилин до нас приїхала група людей, у деяких була форма лісівників. Чоловіки почали кричати на нас, погрожували розбити техніку… Зрештою, за півгодини лайка, погрози та сварка закінчилися – на щастя, поміж ними виявився голова села Лопухово, ми поїхали писати з ним синхрон щодо будівництва майбутнього курорту», – зазначила Бреза.

У Закарпатському УОЛМГ із приводу конфлікту у Лопухові офіційно дали пояснення, що «шкодують через те, що співробітники державної лісової охорони «вступили у скандал» з журналістами.

«Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства призначило службове розлідування, після якого буде прийняте відповідне рішення», – зазначив начальник ЗОУЛМГ Валерій Мурга.

Як прокоментували у ГУНП в Закарпатській області, жодних звернень щодо конфлікту та з приводу перешкоджання професійній діяльності та погроз не зареєстровано.

Як уточнила Бреза, звертатися до правоохоронців обов’язково будуть, наразі вона чекає оператора, а тоді поспілкуються із юристом і оформлять заяву.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Закарпатті активісти та екологи протестують проти майбутнього будівництва курорту-гіганта на Рахівщині та Тячівщині.

На початку листопада повинно  відбутися судове слухання – активісти з Лопухова (місцеві підприємці та депутати) позиваються з вимогою перепризначити громадські слухання щодо виділення землі під будівництво цього курорту.