Звірство! На Хустщині мисливці хизуються в Інтернеті вбитими дикими тваринами

Полювання на вовків влаштували цими днями не браконьєри,  а мисливці. Більше того, вони зі щасливими посмішками та вдоволені влаштували біля мертвих тварин фотосесію і оприлюднили світлини у соцмережежах. При цьому наголошували, що врятували курортний Шаян,а також Ракош та Яблунівку від нападу хижаків. Звітували і здобиччю – застреленим самцем вагою 42 кг та самкою вагою 35 кг.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Але ж вовків у Карпатах і так мало і не було жодного випадку в Закарпатті, аби протягом останніх років вовки на когось напали. Нечуване нахабство просто вражає, як і цинізм самих мисливців, які в цьому році знахабніли до такої міри, що влаштовують полювання у житлових масивах, особливо в Хусті та на Хустщині.

Слід зазначити, що вовки є санітарами лісу і вони необхідні в дикій природі, оскільки поїдають хворих тварин і не дають розповсюджуватися різним недугам серед чотирилапих.

Сьогодні офіційна чисельність вовків в Україні становить 2600 голів, у той час як насправді, на думку фахівців, їх у рази менше, і при цьому чисельність продовжує невпинно скорочуватися.

Разом з тим, вовка занесено до Червоної книги МСОП (IUCN), Європейського червоного списку. Вовки повністю охороняються в Іспанії, Польщі, Румунії, Греції, Португалії, Словаччині,  на Кріті. Частково охороняються – у Литві, Латвії, Естонії, Сербії, Македонії, Болгарії, Боснії.

У ряді європейських країн, які мають площу меншу за Україну – Іспанія, Румунія, Греція – вовків більше ніж в Україні, або стільки ж. У сусідній Польщі вовк занесений до Червоної книги.

А в нас їх досі нещадно нищать.

zakarpatpost.net

One thought on “Звірство! На Хустщині мисливці хизуються в Інтернеті вбитими дикими тваринами

  • 07.11.2017 at 12:17
    Permalink

    Дебільні виродки!!!!

Comments are closed.