Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 8 листопада

На Закарпатті день минув досить спокійно.

На думку Москаля,  дозволу на приватизацію й відродження винрадгоспів Київ не дає, а аграрний сектор заходиться тим часом у жалюгідному стані.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

В Ужгороді на Корзо старенька перелякала перехожих. Галас здійнявся довкола помешкання старенької містянки. До бабусі викликали пожежників, які залізли в помешкання через вікно. Припускали, що в квартирі пожежа, та, на щастя, вогню не було.

Офіс реформ Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст провів практикум із застосування законодавства на тему «Бюджет громад.

Топ-темою в краї все ще залишалися угорці та мовне питання – в контексті нового Закону «Про освіту», підписаного місяць тому президентом Порошенком. Знову були заяви з боку угорців про утиски прав меншини, апогеєм став візит міністра МЗС Угорщини, повідомленням про який був здивований навіть його український колега.

Тим не менше, Петер Сіярто у першій декаді місяця залетів пізнього вечора до Ужгорода, дорогою додому, зустрівся із місцевим істеблішментом і зробив кілька заяв, зокрема, скандальну – щодо перегляду Угоди асоціації України з ЄС.

Мукачівець Андрій Томашенко потрапив на війну за повісткою. Встиг прослужити в зоні АТО близько місяця. Осколками снаряду Андрій отримав наскрізне поранення грудної клітки, зокрема, були зачеплені легені і серце. Зазвичай такі рани є несумісними з життям. Але він вижив, бо вдома за нього в той час молилася мати.

zakarpatpost.net