Панічні атаки. З якими проблемами найчастіше звертаються закарпатці до психологів

Зараз  усе більше закарпатців переживають стреси. Кажуть, що життя стало неспокійним.

Але ж раніше райські яблука самі у долоні людей теж не падали. Утім емоційні нині як дорослі, так і діти. Часом пристрасті просто киплять довкола.

Багатьом із нас нерідко доводиться  заспокоювати батьків, синів і доньок, сусідів, колег. Та цим повинні займатися не рідні та знайомі, а спеціалісти. Але чи часто наші земляки звертаються до них по допомогу?

В Америці, для прикладу, кожна людина має свого психолога.  На Закарпатті ця професія поки ще досить нова. Проте за порадами та рекомендаціями ужгордці також починають приходити на прийоми до фахівців, пише газета «Наш Ужгород».

Тож із якими проблемами найчастіше звертаються до психологів закарпатці?

– Загалом до психологів останнім часом почали звертатися частіше, ніж раніше. І ця тенденція виникла не через те, що у людей стало більше проблем, просто вони стали більш свідомими, – розповіла  газеті «Наш Ужгород» заступник голови ГО «Асоціація арт-терапевтів Закарпаття», практикуючий психолог, автор та ведуча тренінгів особистого розвитку, організатор та тренер ряду проектів із саморозвитку Яна РЕГА. – По-перше, психологія стала модною, по-друге, населення стало більш інтелектуально розвиненим, більш чутливим. Зараз – така ера. Особисто до мене найчастіше звертаються з панічними атаками, з депресивними станами, з питань пошуку себе, творчого потенціалу, своєї мети у житті, тобто закарпатців цікавлять такі питання: хто я, що я, чим займатися далі? Крім того, багато звернень щодо дітей. Ця тема зараз взагалі дуже актуальна. Як правило, мами приводять синів і дочок, а коли починаємо розмотувати клубок, спільно виявляємо чимало сімейних підводних каменів. Та то й не дивно, адже все в житті починається з родини, яка для всіх нас є стартовим майданчиком як підйомів, так і піднесень, як успіхів, так і проблем. Від того, як виховується дитина, як батьки з нею контактують, багато в чому залежить її майбутнє. Отже, ці теми і є найбільш актуальними».

zakarpatpost.net