Скільком «міченим» сакурам в Ужгороді підписано смертний вирок?

Хрестики на древах у районі Галагов, помічені ужгородцями викликали чимало обурень. Люди розуміють, що «мітка смерті» означає для сакур кінець земного життя, адже таким чином позначають насадження, долю яких  уже вирішено.

Справді, як повідомили в міській раді, в Ужгороді триває «саночистка», тобто вирізка старих насаджень і висадка нових сакур.

Загалом у цьому місяці в центральній частині міста, на проспекті Свободи, вулицях Перемоги, Собранецькій заплановано посадити близько 250 молодих дерев – сакури червонолисті, сливи Піссарді та яблуні Недзведського. Саджанці мають уже 6-8 років. Деякі з них уже висаджено.

Але посилена увага громадськості змусила «Ужагромікс» провести додаткове обстеження з біологами.

Тож зрубати наразі попередньо планують півтора десятки дерев.

Хоча працівники підприємства, що проводитиме вирубку переконують, що пускатимуть під сокиру лише явно пошкоджені насадження з дуплами всередині, які досягли критичного віку, висаджені ще у 20-і роки минулого століття під час чехословацької забудови району, природолюби стверджують, що якщо вулиці Бращайків чи Довженка» облисіють», місто надовго втратить статус сакурового центру України.

zakarpatpost.net