Свиняче серце: чи буде доступною нова послуга для закарпатців

У Балтіморі (США) при Мерілендського університету відкриється перший центр ксенотрансплантаційних досліджень.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Приватна компанія United Therapeutics інвестувала 24 мільйони доларів в розвиток центру з пересадки свинячих сердець людині, і, за даними дослідників, відкриття відбудеться вже скоро.

Вчені давно аналізують можливості ксенотрансплантації, але поки людям пересаджували лише окремі частини органів, наприклад серцеві клапани, сухожилля або хрящі.

В результаті тривалих досліджень свинячі органи визнали найбільш оптимальними для пересадки людині, оскільки вони співвідносяться з розміром і генетично близькі, пише  ridus.

Ксенотрансплантація дає надію тисячам пацієнтів, які в даний час чекають серцевих пересадок, адже більшість з них помирає в очікуванні людських органів, розповів Мухаммад Мансур Мохіддін, директор відділення хірургії Медичної школи Мерілендського університету.

Перший центр планують відкрити в Балтіморі при Мерілендського університету, де вже кілька років ведуться дослідження і операції з пересадки органів тварин людині. Фахівці університету також співпрацюють з вченими з Алабами і Колумбійського університетів і проводять спільну роботу з пересадки складних органів, таких як нирки або легені.

zakarpatpost.net