Як визначають впливових людей Закарпаття

Визначати найбільш успішних краян закарпатська газета «НЕДІЛЯ» за допомогою спецпроекту «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100»  почала давно.

Усе почалося з ТОП-50, а згодом журнал розрісся до ТОП-100. Щоразу у рейтингу змінювалися  імена, з’являлися нові  цікаві особистості. Адже і життя не стоїть на місці.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Яким же був цьогорічний ТОП-100 найбільш успішних  Закарпатців?

Про це розповіли ті, що працювали над ним – редактори журналу Михайло НОСА та Тетяна ВАШАРГЕЛІ.

«Очевидно, у кожного свої критерії бачення впливових людей, – наголосила Тетяна Вашаргелі. – Але, в першу чергу, це – присутність у публічному просторі, можливість висловлюватися і доносити свої меседжі. Не завжди ця впливовість із знаком «плюс», є персони, до яких у соціумі різне ставлення, але, на нашу думку, це – ті люди, які заслуговують того, щоб про них знали».

«Проект виник у 2003 році. Наголошу, що раніше визначати найбільш впливових людей було легше, ніж зараз. У публічному просто тоді було не так багато яскравих особистостей, адже впливова людина має бути розумною і відкритою, та й її впливовість не завжди залежить від  наявності грошей. Існують спеціальні методи визначення успішності, у тому числі – опитування. Але часом людину питаєш про когось, а вона за прізвищем нічого не знає про ту чи іншу постать, показуєш фото, а вона вигукує: «А, це той, що у скандалі замішаний!»  Ми опитування робимо серед фахівців: це – політологи, соціологи, журналісти,- підкреслив Михайло Носа.  – До того ж, як на мене, впливова людина неодмінно має мати харизму».

Також за словами пана Михайла, якщо минулі роки в журналі було 5-7 жінок, то зараз їх більше двадцяти, а ще – з’явилося багато яскравих постатей серед молоді,  що дуже радує.

Щодо того, що об’єднує впливових людей, які потрапляють на сторінки рейтингу, редактори зазначили, що вони повинні бути активними у своїх сферах. Крім того, пані Тетяна наголосила, що газета «НЕДІЛЯ», яка є ініціатором видання журналу «Впливові люди», наступного року святкуватиме 15-річний ювілей, тож готує для закарпатців ще багато різних «авантюр», які будуть резонансними та подієвими.

Більше дивіться в сюжеті телеканалу «Тиса».

Журнал Впливові люди Закарпаття. ТОП-100  купуйте в кіосках області.

zakarpatpost.net