Як в Ужгородському замку про любов розповідали цілому світові. ВІДЕО

Днями в Ужгородському замку Тетяна П’янкова та Василь Кузан презентували унікальний творчий проект «Плач тихіше».

Захід  пройшов у вигляді літературного перфомансу і відбувся  у рамках святкування 15-річчя закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Слід зазначити, що з листопада 2017 по грудень 2018 року, щомісяця, до ювілею видання на різних концертних площадках будуть проходити концерти, літературні вечори, вистави та творчі зустрічі з відомими людьми під назвою «15 вечорів з газетою «НЕДІЛЯ».

А під час творчого вечора двоє закоханих літературних героїв через поезію намагалися знайти спокій та гармонію. Таким чином автори прагнуть залучити до розуміння мистецтва слова якомога більшу кількість закарпатців.

«Є люди, які читають поезію, але їх мало. Хочеться, щоб їх було більше, – зізналася  Тетяна П’янкова. – Відповідно, ми хочемо показати, що поезія – це цікаво. Що вона може бути сучасною емоційною. Це – непросто текст. І величезне значення має навіть те, як саме ті рядки прочитати».

«Є різні форми поезії. Є така, яку треба читати, є така, яку треба слухати. У нас вона – камерна, – запевнив Василь Кузан. – І ми хочемо показати, як саме можна її подавати».

Романтичному настрою сприяла і особлива атмосфера історичного куточка Ужгорода. А діалог звучав невимушено та пристрасно.

«Дуже велика рідкість, коли двоє щиро кохають одне одного, а там більше коли вони про це можуть розповісти цілому світові… та ще й так, щоб запалити усіх навколо, – наголосив професор Сергій Федака. – Коли чеснота подається ще більш спокусливішою, ніж гріх, це – надзвичайно цікавий прийом. І ми це змогли побачити».

Більше – у сюжеті каналу «Тиса».

zakarpatpost.net