Чому ужгородський лікар виправдав п’яного таксиста. ВІДЕО

Цими днями патрульна поліція Ужгорода і Мукачева за порушення правил дорожнього руху зупинила для перевірки автомобіль «Mitsubishi». При спілкуванні з водієм правоохоронці виявили в нього ознаки сп’яніння.

Вподобайте сторінку газети «Наш Ужгород» у Facebook

Про це повідомив лейтенант поліції Ігор Шкріба.

За його словами, на зауваження про запах алкоголю з роту, таксист відповів, що то у салоні смердить від пасажирів, які розпивали спиртні напої  прямо в машині.

Відтак чоловік погодився пройти тест на вміст алкоголю в крові. Але далі почали відбуватися дивні речі.

«Водій відійшов, сказавши, що йому потрібно зателефонувати адвокату, – розповів поліціант. – Розмовляв він з кимось хвилин 10. Потім ми поїхали в наркодиспансер».

Дорогою таксист пробував домовитися з правоохоронцями, аби владнати ситуацію, але вони не погодились, а в медзакладі зізнався лікарю, що за годину до того, як його зупинили,  випив  півлітра пива.

Для них закон не писаний. В Ужгороді паркуються прямо на тротуарах

Після аналізу медик заявив чоловікові, що він вжив значно більше спиртного. Так, зокрема, сертифікований прилад показав 0,36 проміле, що майже у два рази перевищує норму. Їхню розмову чути на записах камер.

Відтак процедуру повторили ще декілька разів і пристрій відповідно показав 0,33 і 0,30 проміле.

Але при цьому лікар виніс вердикт, що  водій не перебуває у стані сп’яніння.

На цьому повноваження партульних закінчилися. Проте працівники поліції були шоковані висновком.

На перший погляд здається, що  фальшива довідка є якоюсь дрібницею, просто папірцем,  який рятує людину від штрафу, але насправді – це серйозне корупційне діяння. Саме з таких правопорушень починаються великі злочини, адже п’яні водії згідно зі статистикою скоюють найбільше аварій, у тому числі – зі смертельними наслідками.

zakarpatpost.net