Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 листопада

День на Закарпатті нині був спокійним.

В Ужгороді  офіційно стартував 10-й ювілейний фестиваль «Закарпатське божоле».

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Хоча першу діжку було відкурковано ще в четвер, лише нині ужгородці на гості міста отримали змогу потрапити у п’янкий світ напою богів.

Цими днями патрульна поліція Ужгорода і Мукачева за порушення правил дорожнього руху зупинила для перевірки автомобіль «Mitsubishi». При спілкуванні з водієм правоохоронці виявили в нього ознаки сп’яніння. Але при цьому лікар виніс вердикт, що  водій тверезий.

Визначено ТОП-10 найпривабливіших для туристів місць Закарпаття. До нього увійшли Замок Паланок, Озеро Синевир, Невицький замок. Хустський замок,Ужгородський замок, замок Сент-Міклош,палац Шенборнів,Селиська сироварня,Карпатський біосферний заповідник.

Господар приватного кордону облаштував його по периметру чотирма спостережними вежами. Зазначимо, що обшуки на Закарпатті в межах спецоперації, направленої на ліквідацію схем контрабанди, вже завершені.

Дослідник-любитель стверджує, що знає місце поховання легендарного вождя гунів. Каже, що його поховано на дні Тиси біля Хуста.

Над рейтингом «Впливові люди Закарпаття. ТОП-100»  працюють експерти, серед яких політологи, соціологи та журналісти. І так склалося, що років 3 тому на вустах всіх було близько десятка прізвищ людей, яких можна було назвати впливовими, зараз же їхня кількість суттєво зросла. Отже, як на Закарпатті знаходять і відкривають нових і цікавих людей.

Чому на Закарпатті сакуроманія, а ужгородські дерева треба лікувати. Це знає  Андрій ПАВЛІЙ – професійний арборист, деревознавець, фахівець з догляду за зеленими насадженнями.

Зламане на вулиці Капушанській влітку молоде дерево, ожило і випустило нові гілочки, на яких зазеленіло листя. У кінці листопада, коли всі дерева в Ужгороді вже скинули листяні наряди, єдине молоденьке насадження показало справжню жагу до життя.

zakarpatpost.net