Гомбовці – закарпатська, угорська чи китайська страва? Рецепт приготування

Сьогодні у нас в гостях газета «Домашня кулінарія». У ній ви можете знайти найцікавіші рецепти закарпатської  кухні та страви інших народів світу – традиційні та авторські, знайомі та маловідомі.

Рецепти з фотографіями, багато цінних порад, рекомендації експертів та багато іншого – на 32-х кольорових сторінках унікального щомісячного видання «Домашня кулінарія».

Ґомбовці — український десерт із тіста з начинкою, який готується на пару. Поширений в карпатському регіоні України, готується майже в кожній хаті на Закарпатті.

Олексій Пароваров, кулінар-дослідник, якось у своєму блозі зауважив, що угорсько-закарпатські ґомбовці дуже нагадують технологією приготування китайські баоцзи. Він також допустив, що це пов’язано з тим, що древні угри, коли ще були кочовим народом, час від часу входили в різноманітні тюркські об’єднання і коріння ґомбовців вірогідно тягнуться аж у ті часи і в ті краї. В Закарпатті популярні два види ґомбовців: з домашнього сиру, і з сливами чи лекваром борошняно-дріжджові. Картопляні — ті що автентично угорські — на Закарпатті поширені менше.

Отже, пропонуємо вам один із рецептів смачної закарпатської страви, яка називається гомбовці.

Приготування:

Найцікавіші рецепти у газеті «Домашня кулінарія»

1. Протерти кисломолочний сир. Додати яйце, манну крупу, цукор, вимішати. Залишити на 15 хв. до розпухання манної крупи.

2. Мокрими руками сформувати кульки 4-5 см. обкачати їх у борошні.

3. Скип’яти воду, додати сіль. У кип’ячу воду викласти гомбовці. Коли вони спливуть на поверхню варити кілька хвилин  до готовності. Не переварити. Готовність перевіряють розрізаючи одну навпіл, серединка повинна бути зварена.

4. Готові вибрати з води шумівкою у друшляк, щоб стекла вода.

5. Гомбовці подавати гарячими зі сметаною чи просмаженими крихтами печива у вершковому маслі.

Споживати відразу, страва смакує свіжо зварена.

Будьте королевою кухні, готуйте разом із нами та дивуйте близьких своїми талантами!

>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Тож не лінуйтеся – творіть свої кулінарні дива і радуйте ними тих, кого любите.

Купуйте газету «Домашня кулінарія» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті! Передплатний індекс: 68339

zakarpatpost.net