Транспортний скандал: ужгородська школярка знепритомніла у маршрутці, а водій не зреагував. ВІДЕО

9-ти річна Злата живе у Дравцях. Того дня вона поверталася  додому з музичної школи. Маршрутка №1, якою школярка їхала, була переповнено.

Вподобайте сторінку газети «Наш Ужгород» у Facebook

За словами дівчинки, було тісно і душно. У якийсь момент вона відчула слабкість і закрила очі. Отямившись, зрозуміла, що лежить на задніх сидіннях і незнайомий чоловік, який на щастя, виявився лікарем, приводить її до тями.

«Мені дала води і таблетку мама однокласниці, – каже Злата. – Лікар їхав з роботи і надав мені допомогу. А маршрутчик нічого не сказав, що трапилось, аптечку не дав, не зупинився, хоч люди йому кричали, що дитина втратила свідомість і потрібно зупинитися».

Тато дівчинки і сам водій із багаторічним стажем. Він обурений реакцією водія.

«Перевізник на момент перевезення пасажирів несе за них відповідальність, – запевняє Віктор Булеца.   – Він зобов’язаний був викликати «Швидку». А він навіть не підійшов до дитини, не спитав де батьки».

Злата ледь дісталася додому. Мамі довелося консультуватися з лікарем. Дівчинка відчувала запаморочення ще кілька годин.

Тож батько звернувся в поліцію.

«Правоохоронці проводять перевірку, працюють із можливими свідками, з’ясовують, чи був у діях водія склад злочину, – запевняє провідний спеціаліст відділу комунікації ГУПН в Закарпатській області Володимир Павлюх.

Тим часом в Ужгородському АТП, яке обслуговує цей маршрут, дізнавшись про інцидент, провели з перевізником роз’яснювальну бесіду. На запитання, чому не відреагував на те, що дитині погано, чоловік відповів, що розгубився.

Керівник АТП підтвердив, що водій мав надати Златі допомогу і запевнив, що аптечки є у всіх автобусах.

Деталі – у  сюжеті 21 каналу:

zakarpatpost.net