Німці в Ужгороді будуть підтримувати спорт

Днями  відбулася зустріч ужгородців із представниками міста-побратима Дармштадта.

Слід зазначити, що з цим німецьким містом столиця Закарпаття співпрацює вже чверть віку. Тож і цього разу гості завітали, аби поговорити про подальшу спільну роботу.

Отже, незабаром в Ужгороді планують створити громадську організацію «Партнерське об’єднання Дармштадт-Ужгород», діяльність якої має бути спрямована на поглиблення співпраці між містами-партнерами у різних сферах: освіти, молоді, спорту, екології, економіки тощо.

Куратором заходу виступив консультант із питань партнерства і комунікації між Дармштадтом та Ужгородом Мартін Ройтер. Він поділився власним досвідом проживання в обласному центрі Закарпаття та розповів про програму, за якою працює в нашому краї.

Також під час зустрічі німецькі гості виявили бажання створити в Ужгороді центр «Дармштадтський дім», який фінансувала б влада міст-побратимів.

Крім того, на перспективу однією із подальших сфер партнерства запропонували обрати спорт, а також підготувати перелік німецьких фондів, які могли б сприяти реалізації спільних проектів.

Як повідомили газеті «Наш Ужгород» у мерії, ГО «Партнерське об’єднання Дармштадт-Ужгород» планують створити вже наступного року. Наразі ж ініціатори закликають активних ужгородців зголошуватися, ділитися ідеями та відвідувати подібні зустрічі.

zakarpatpost.net