Чому закарпатка, роблячи добрі справи, втратила рідну людину

Таня почала ходити на всілякі психологічні тренінги. Подруги до цього поставилися іронічно. У Тані одразу появилися нові принципи. Один із них – робити бодай деякі добрі справи. Причому, щодня. І, звичайно, подруги стали першими жертвами цієї нової методики.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ» у Facebook

Так, одній вона могла подарувати якісь сережки. Але чомусь такі, які їй зовсім були не потрібні. Іншій – набір кухонних дрібничок, який у неї теж був, якщо б його позбирати докупи. Ще третій – модну сумочку.

«Але мені  це зовсім не потрібно, Таню!» – пробували бунтувати подруги. Але де там! Таня починала засмучуватися. «Ну, якщо тобі для статистики потрібна ще одна добра справа, той хай уже буде так! Все, твоє милосердя зараховано!» – згоджувалися вони нарешті. І щоб не кривдити подруги відмовою, від Тані забирали все. В кожної тим часом назбиралася купа непотрібних речей.

Більше цікавих життєвих історій читайте у газеті «Екстра Закарпаття»

Але й сама Таня стала якась засмикана. Адже вона вбилася собі в голову, що щодня треба робити добро. Причому, аж три добрі справи!

В погоні за тими добрими справами вона деколи забувала подзвонити батькам. А ще менше уваги приділялася своїй малій дочці. Та й собі – також!А одного разу взагалі трапився із нею цікавий випадок, який заставив її задуматися над тим, що з нею зараз відбувається.

Прийшов до них у гості двоюрідний брат Тані. Двадцять років вони не бачилися. Дітьми, вважайте, тільки востаннє зустрічатися. Але брат просидів весь день у них вдома, а Таня, як завжди, помчала робити свої добрі справи. Комусь щось дарувати. Когось в чомусь переконувати.

Нарешті подруги зважилися на серйозну розмову. «Таню, життя саме тобі підкаже, коли ти повинна щось для когось зробити! Не треба себе силувати бути доброю. Та й добро, знаєш, мусить бути вчасним і потрібним!».

Таня тоді розізлилася. Вважали, що всі просто проти неї змовилися. Але через місяць вона отримала страшну звістку. Той двоюрідний брат, який у неї тоді гостював, розбився на мотоциклі. Він наче передчував свою смерть, і прийшов із Танею попрощатися. А через обов’язкові «добрі справи» Тетяни вони тоді так і не побачилися.

Софія ЛЕМАК, газета «Екстра Закарпаття», ексклюзивно для zakarpatpost.net