Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 листопада

Сьогоднішній день на Закарпатті пройшов спокійно, без особливих ексцесів.

Наші земляки продовжували вшановувати жертв Голодоморів.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Словацькі правоохоронці виявили біля кордону майже 9 тон тютюну

Помер видатний закарпатець – мовознавець Василь Німчук.

Ужгородська збірна з плавання виборола бронзу на “Битві Міст-2017”

Фури на околицях Ужгорода шикуються вже у 2 черги до КПП

На Закарпатті є село Михайла. Невелике село Крайниково посеред карпатських гір ніби заховалося між чотирма іншими: Сокирницею, Стеблівкою, Даниловом та Новобаревом. Проживають в ньому 1560 осіб. Через Крайниково протікає  річка Байловка.

У Хусті в калюжах на дорогах купаються качки. А влада тим часом піариться ремонтом доріг, який є переважно мильною бульбашкою.Наприклад, на Жайворонковій, де квартирує великий спальний район такі калюжі, що в них купаються качки, як у природній водоймі.

Доцент кафедри історії Стародавнього світу і Середніх віків УжНУ Надія КЕРЕЦМАН завжди залишається для студентів другою мамою. Вона розповіла  закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про те, якою є її викладацька ноша, як вдається знайти спільну мову зі студентами, якими були роки навчання у самої Надії Павлівни.

Ужгородський Геракл зцілює людей. У пам’ятки, яка оздоблює подвір’я Ужгородського замку, досить дивна і цікава історія. Відлили Геракла в 1842 році на заводі у селі Тур’я-Ремета, що в Перечинському районі. Кажуть, що автором скульптури є місцевий талановитий майстер на прізвище Кінне, роботи якого були відомі далеко за межами Закарпаття, пише газета  «Наш Ужгород».

Закарпаття має унікальну архітектуру, яка вважається однією з родзинок нашого краю. Саме старовинні замки і палаци приваблюють до області найбільше туристів.Дивовижне захоплююче видовищне відео  палац графів Шенборнів з висоти пташиного польоту оприлюднила спільнота Ужгород AeroCam – Відеозйомка, Аерозйомка.

Скоро Різдво. Ціна на вершкове масло зростає всупереч світовим тенденціям. Про це заявив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Назвали ТОП професій, де працює найбільше жінок.У сфері фінансів працює набагато більше жінок, ніж чоловіків. Вони складають 86 % фахівців цієї галузі. Такі висновки зробила HR-експерт ресурсу rabota.ua Тетяна Пашкіна. Вона склала рейтинг професійних сфер, де переважно працюють жінки.

zakarpatpost.net