Що спровокувало різкий стрибок цін на м’ясо

Ціни на молоко і м’ясо, за прогнозами експертів, у грудні виростуть від 10 до 20%

Нинішнє підвищення вартості м’ясних продуктів – не останнє. І нашим землякам варто затягнути паски в передчутті зимових свят, адже традиційно під Новий рік м’ясо може ще підскочити на кілька відсотків.

>>> Вподобайте сторінку закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

– В Україні продовжить зростати молоко і м’ясо, уже в грудні ціни виростуть від 10 до 20%, – зазначає глава Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич.

Однак, за словами продавців на м’ясному ринку, ціна на м’ясо щороку зростає в осінньо-зимовий період, а ось влітку дещо знижується.

В Асоціації свинарів України повідомляють, що більшість заготівельників були змушені скоротити обсяги тижневих замовлень на живця свиней забійних кондицій на 25-30% у зв’язку з дуже слабкою реалізацією. За їхніми оцінками збут свинини зараз не можна порівняти ні з попередніми осінніми місяцями, ні з аналогічним періодом минулого року, пише Погляд.

«Вдарила» по збуту і африканська чума свиней. За даними Держпродспоживслужби, в Україні через епідемію знищили понад 26 тисяч свиней. АЧС є однією з причин подорожчання не лише свинини, а й інших видів м’яса, ціна на які «підтягується».