Чому експерт вважає, що з початку року найбільше виросла заробітна плата в Закарпатській області

Зокрема, як повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко , 9,7% закарпатців вважають ситуацію з заробітними платами в області стабільною, що також є одним із найвищих показників серед усіх регіонів.

«Згідно опитування, спільно проведеного найбільшими соціологічними й маркетинговими компаніями, Вінницька та Полтавська області виявились такими, де жителі вважають ситуацію в країні найбільш стабільною. Про це заявили 11,7% та 11,4% відповідно.

Чому жителі саме цих регіонів вважають, що ситуація змінюється на краще? У цих областях одні з найвищих показників росту середньої заробітної плати цього року. На Полтавщині зарплата підвищилась на 26%, або з 5466 грн. у січні до 6900 грн. у вересні. У Вінницькій області заробітна платня додала 24%, з 5097 грн. у січні до 6329 грн. у вересні. У середньому в Україні середня заробітна плата виросла з початку року на 22%.

Нагадаю, що з початку року найбільше виросла заробітна плата в Закарпатській області – на 32%, із 5191 грн. до 6840 грн. При цьому, за даними опитування, 9,7% закарпатців вважають ситуацію стабільною, що також є одним із найвищих показників серед усіх регіонів.

Таким чином, можна стверджувати, що рівень стабільності в державі нашими громадянами оцінюється перш за все власним гаманцем, – заявив експерт. – Мало хто знає, що у стародавньому Єгипті гаманець мав форму, що нагадує нам тканинну сумку, яка кріпилася на бік. Такий гаманець служив не тільки для грошей, але й для дорогоцінних каменів і, не рідко, трав.

У стародавньому Китаї та Японії гаманцем служив шнурок. Справа в тому, що в ті часи монети не мали номіналу, а відрізняли їх тільки по вазі. Шнурок просто пропускали через отвори, а цінність можна було визначити по його вазі. І тільки римляни здогадалися використовувати для виготовлення гаманців звичайної нам форми шкіру».

 zakarpatpost.net